Αφγανιστάν: Επίθεση και έφοδος των Ταλιμπάν στην πόλη Κουντούζ

Αφγανιστάν: Επίθεση και έφοδος των Ταλιμπάν στην πόλη Κουντούζ

Μαχητές των Ταλιμπάν εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση από τέσσερις κατευθύνσεις στην Κουντούζ κατά τη διάρκεια της νύχτας και έχουν μπει μέσα στην ίδια την πόλη, δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Σιρ Αλί Καμάλ, επικεφαλής της αστυνομίας σε μια περιοχή της Κουντούζ, η έφοδος των ανταρτών άρχισε γύρω στα μεσάνυχτα (22:30 χθες Κυριακή (2/10) ώρα Ελλάδας) και οι μάχες συνεχίζονται μέσα και γύρω από την πόλη.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν προσπάθειες να «απωθήσουν» τους Ταλιμπάν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Κουντούζ, που για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε καταληφθεί από τους ισλαμιστές αντάρτες πέρυσι, έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις κι απειλήθηκε σοβαρά τον Απρίλιο.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι είδε τουλάχιστον πέντε μαχητές των Ταλιμπάν, με τουφέκια εφόδου AK-47, πολυβόλα κι εκτοξευτήρες ρουκετών, μέσα στην πόλη.

Η επίθεση των Ταλιμπάν σημειώνεται καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους σε διάφορες περιοχές του Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής σημασίας νότια επαρχία Χελμάντ, όπου απείλησαν την πρωτεύουσα Λασκάρ Γκα.