Ακραία φτώχια για 30,5 εκατομμύρια Τούρκους

Newsroom Newsroom

Ακραία φτώχια για 30,5 εκατομμύρια Τούρκους
Η εικόνα της ισχυρής τουρκικής οικονομίας που «πουλάει» ο Ταγίπ Ερντογάν στα διεθνή fora δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.   

Γίγαντας με πήλινα πόδια αποδεικνύεται η τουρκική οικονομία καθώς 30,5 εκατομμύρια πολίτες της γειτονικής χώρας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2014.

Η αύξηση είναι σημαντική σε σχέση με τα δεδομένα του έτους 2012 κατά το οποίο ο ίδιος αριθμός ήταν 23,7 εκατομμύρια. Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα (07/10) η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρεται ότι αυτό σημαίνει πως δύο στους πέντε πολίτες στην Τουρκία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως οικονομική βοήθεια.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 79 εκατομμύρια.

Το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, σε σχετικό φυλλάδιό του αναφέρει ότι, κατά το έτος 2015, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν οικονομική βοήθεια για καύσιμα και 969 χιλιάδες νοικοκυριά για ανάγκες εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2015, το ύψος της κοινωνικής βοήθειας ανήλθε στα 28,5 δις λίρες (περίπου 8,4 δις ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved