ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Σκότωσαν αρκούδα που περιπλανιόταν στην πόλη Σίμπιου

Ρουμανία: Σκότωσαν αρκούδα που περιπλανιόταν στην πόλη Σίμπιου

Δεν κατάφεραν να τον ναρκώσουν για να τον πιάσουν ζωντανό.

Συγκινημένη είναι η κονή γνώμη στη Ρουμανία με την ιστορία ενός αρκούδου που βγήκε βόλτα στο κέντρο της πόλης Σίμπιου και οι Αρχές τον σκότωσαν όταν δεν κατάφεραν να τον ναρκώσουν για να τον πιάσουν ζωντανό.

Κάτοικοι τη πόλης τηλεφώνησαν στην αστυνομία λέγοντας ότι είδαν μια αρκούδα στα προάστια του Σίμπιου, στην άκρη του δάσους. Λίγο αργότερα όμως το ζώο είχε φτάσει στο κέντρο της πόλης, όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λουσιάνα Λάζαρ.

Ο αρκούδος, ηλικίας 6 ετών, εντοπίστηκε μάλιστα έξω από το δημαρχείο και κατόπιν πέρασε από την κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερα ευκίνητος, μολονότι ζύγιζε 160 κιλά, κατάφερε να ανέβει στην ταράτσα ενός κτηρίου και να κάνει... ασκήσεις ισορροπίας από στέγη σε στέγη.

Τελικά, κατέφυγε στην αυλή ενός εργοστασίου επίπλων όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν περίπου 50 άνθρωποι.
«Δύο υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου προσπάθησαν να τον ναρκώσουν, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον και δυστυχώς χρειάστηκε να τον σκοτώσουν γιατί είχε γίνει πολύ επιθετικός και κινδύνευε η ζωή τους», εξήγησε η Λάζαρ.

Στη Ρουμανία ζουν περίπου 6.000 καφέ αρκούδες. Σε όλη την Ευρώπη ο αριθμός τους εκτιμάται γύρω στις 10.000. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι αρκούδες των Καρπαθίων να κατεβαίνουν στις πόλεις και να ψάχνουν για τροφή στους κάδους απορριμμάτων.