ΚΟΣΜΟΣ

Ορμπάν: Δεν δεχόμαστε τις ποσοστώσεις στη μετεγκατάσταση μεταναστών

Ορμπάν: Δεν δεχόμαστε τις ποσοστώσεις στη μετεγκατάσταση μεταναστών

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε για μια ακόμα φορά το αδιέξοδο που υπάρχει στο συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

«Υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα στους υποστηρικτές του σχεδίου και τους αντιπάλους του, όπως η Ουγγαρία», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως δική του θέση είναι η οριστική απόσυρση των ποσοστώσεων από την ατζέντα καθώς υπάρχει σταθερή αντίδραση σ' αυτές στην ανατολική Ευρώπη, μια πρόταση την οποία απέρριψε ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, το οποίο δεν μπορούμε να επιλύσουμε», τόνισε ο Ορμπάν προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το φόρουμ των επικεφαλής των κυβερνήσεων, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, να προτείνει μια λύση μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Οι ποσοστώσεις στη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, καθώς η άρνηση πολλών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης να δεχτούν το συγκεκριμένο μοντέλο έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σχετικές ειδήσεις