ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος για την εξιχνίαση εγκλημάτων

Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος για την εξιχνίαση εγκλημάτων

Οι Αρχές ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο νέα στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Χατς, το περασμένο έτος.

Η αστυνομία του Οντάριο του Καναδά χρησιμοποίησαν μία νέα μέθοδο προκειμένου να έρθουν σε επαφή με άτομα που πιθανόν έχουν στοιχεία για μια δολοφονία.

Η αστυνομία πρόκειται να αποστείλει χιλιάδες γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στον τόπο του εγκλήματος όταν έγινε η δολοφονία.

Τα κινητά τηλέφωνα στα οποία θα αποσταλούν τα μηνύματα έχουν αναγνωριστεί ότι βρίσκονταν στις 16 Δεκεμβρίου 2015 κοντά στη διαδρομή που είχε πάρει ο Χατς το βράδυ που δολοφονήθηκε. Περίπου 7.500 άτομα αναμένεται να λάβουν μηνύματα, ζητώντας τους να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι Αρχές είχαν λάβει, με δικαστική απόφαση, έγκριση προκειμένου να ανακαλύψουν τους αριθμούς των ενεργών κινητών τηλεφώνων που είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι από το δικαστήριο οι Αρχές είχαν ζητήσει άδεια από το δικαστήριο προκειμένου να βρουν τους αριθμούς των τηλεφώνων, όχι όμως οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο των κατόχων των συσκευών.