ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδριάζουν αύριο για τη Γάζα

Συνεδριάζουν αύριο για τη Γάζα
Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο ο Αραβικός Σύνδεσμος για να συζητήσει την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε 15...

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο ο Αραβικός Σύνδεσμος για να συζητήσει την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε 15 Παλαιστίνιους, δήλωσε εκπρόσωπος.

"Ο Αραβικός Σύνδεσμος έλαβε ένα αίτημα από το παλαιστινιακό κράτος ... και έπειτα από διαπραγματεύσεις αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια έκτακτη σύνοδο σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων αύριο στις 12 μ.μ.", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Αμπντέλ Αζίζ.

Το επεισόδιο έκανε σήμερα την Αίγυπτο να αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Ισραήλ εν αναμονή μιας έρευνας από το εβραϊκό κράτος για τις επιθέσεις κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα από τις οποίες σκοτώθηκαν επίσης πέντε Αιγύπτιοι, ανεβάζοντας την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.


Η Αίγυπτος απαιτεί επίσης μια συγγνώμη για ισραηλινές δηλώσεις ότι ο αιγυπτιακός στρατός έχει χάσει τον έλεγχο της χερσονήσου του Σινά.