ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες φρίκης στο Ιράκ: Τζιχαντιστές πυροδότησαν εκρηκτικά σε δύο ασθενοφόρα

Εικόνες φρίκης στο Ιράκ: Τζιχαντιστές πυροδότησαν εκρηκτικά σε δύο ασθενοφόρα

Βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε δύο ασθενοφόρα με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο ιρακινές πόλεις σήμερα, (6/11), όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι δίδυμες επιθέσεις σημειώθηκαν στην Τικρίτ και τη Σαμάρα, την ώρα που τα ιρακινά στρατεύματα και οι δυνάμεις ασφαλείας, με την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, μάχονται για να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη Μοσούλη.

Οι επιθέσεις φαίνεται ότι είναι μέρος μιας σειράς ενεργειών αντιπερισπασμού από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι από την έναρξη της επιχείρησης για τη Μοσούλη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν πλήξει την πόλη Κιρκούκ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, τη Βαγδάτη και μια πόλη στο δυτικό Ιράκ.

Στην Τικρίτ ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα της πρωινής ώρας αιχμής στη νότια είσοδο της Τικρίτ. Οι Αρχές κήρυξαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, λέγοντας ότι διαθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είναι πιθανό να γίνουν και άλλες επιθέσεις.

Την ίδια ώρα στη Σαμάρα, 50 χιλιόμετρα νότια της Τικρίτ, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας άλλος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε ένα όχημα μέσα σε έναν χώρο στάθμευσης για σιίτες προσκυνητές που επισκέπτονται το τέμενος αλ Ασκάρι, ένα από τα πιο ιερά μέρη για τους σιίτες, σύμφωνα με πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο Ιρανοί προσκυνητές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της περιοχής δήλωσαν ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε και στη Σαμάρα ήταν ένα ασθενοφόρο.