ΚΟΣΜΟΣ

Εξέλιξη-θρίλερ στη Συρία: 4.000 μαχητές του ISIS ανακατέλαβαν την Παλμύρα

Εξέλιξη-θρίλερ στη Συρία: 4.000 μαχητές του ISIS ανακατέλαβαν την Παλμύρα

Περισσότεροι από 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) με την υποστήριξη αρμάτων μάχης ανακατέλαβαν σήμερα το μεσημέρι (11/12) την αρχαία συριακή πόλη Παλμύραμετά τη σύντομη υποχώρησή τους εξαιτίας των σφοδρών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών των θέσεών τους, σύμφωνα με ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με τους τζιχαντιστές και μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως οι μαχητές ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης μερικές ώρες μετά την υποχώρησή τους στα περίχωρα της Παλμύρας.

«Παρά τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, οι τρομοκράτες προσπαθούν όσο πιο πολύ μπορούν να εξασφαλίσουν ένα οχυρό μέσα στην πόλη», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού κέντρου παρακολούθησης στη Συρία, σύμφωνα με το Interfax. «Τα συριακά στρατεύματα μάχονται για την υπεράσπιση της Παλμύρας».

Το κέντρο ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει «σημαντικές δυνάμεις» από τα προπύργιά του στη Ράκα και στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 64 αεροπορικά πλήγματα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από στρατηγικές περιοχές γύρω από την πόλη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 300 μαχητές.

Σχετικές ειδήσεις