ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν τον Τυνήσιο τρομοκράτη - Εξοργισμένοι οι Ιταλοί (pics)

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν τον Τυνήσιο τρομοκράτη - Εξοργισμένοι οι Ιταλοί (pics)

Ειδήσεις για τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο, τα ξημερώματα, έπεσε ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο Ανίς Αμρί.

Δύο Ιταλοί αστυνομικοί είναι αυτοί που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τυνήσιο τρομοκράτη και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον 36χρονο Christian Movio και τον 29χρονο Luca Scata, που σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι ήταν αυτοί που στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησαν έναν έλεγχο ρουτίνας.

Όπως είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο Αμρί άνοιξε αμέσως πυρ κατά των δύο αστυνομικών τραυματίζοντας τον Movio. Ο αστυνομικός ωστόσο δεν έχασε την ψυχραιμία του και ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον 24χρονο Τυνήσιο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον 'Ανις 'Αμρι, ο Luca Scata με καταγωγή από τη νότι Ιταλία, είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες, ενώ δεν είχε τελειώσει ακόμα η λεγόμενη «δοκιμαστική του περίοδος».

Ο συνάδελφός του, τον οποίο τραυμάτισε στον ώμο ο 'Αμρι εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Πολλά Μέσα ενημέρωσης, στη φάση αυτή, τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής αυξάνεται ο κίνδυνος να μπει και η Ιταλία στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» για το θάνατο του Τυνήσιου τρομοκράτη…

Πολλοί Ιταλοί πολίτες άρχισαν πάντως να διαμαρτύρονται, μέσω διαδικτύου, κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης να αναρτήσει τις φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δυο αστυνομικών που εντόπισαν τον 'Αμις 'Ανρι και απάντησαν στους πυροβολισμούς του, δολοφονώντας τον.

Σειρά χρηστών του διαδικτύου απάντησε με επικριτικά μηνύματα στα tweet του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, γράφοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα των δύο αστυνομικών και όλων των συναδέλφων τους. Χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός πολίτη ο οποίος διερωτάται «αν θα δημοσιοποιηθεί και η διεύθυνση κατοικίας με το ΑΦΜ των δυο αστυνομικών».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων, μετά την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στο Σέστο Σαν Τζοβάνι. Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, στον ιστότοπό του εξέφρασε την άποψη πως «τώρα η Ιταλία πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της» και, κατά συνέπεια, ότι «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες». Παράλληλα, ο Γκρίλο τάχθηκε «υπέρ της προσωρινής παύσης της ισχύος της συνθήκης του Σέγκεν, σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση και το επίπεδο του συναγερμού».

Δείτε φωτογραφίες από τον τραυματισμένο αστυνομικό στη Gallery του Newsbomb

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Πηγή φωτογραφιών: la repubblica

Σχετικές ειδήσεις