ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ινδία: 9 νεκροί - Τους καταπλάκωσαν τόνοι λάσπης (photos)

Σοκ στην Ινδία: 9 νεκροί - Τους καταπλάκωσαν τόνοι λάσπης (photos)

Τουλάχιστον 9 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ανθρακωρυχείου στην διοικητική περιφέρεια Τζαρκάντ, στην ανατολική Ινδία, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Οι ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν χθες το βράδυ (τοπική ώρα), όταν το ορυχείο καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα λάσπης. «Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 9 νεκροί καθώς η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αργότερα μέσα στην ημέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο και ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς αγνοούνται άλλοι 20 εργάτες. «Την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν στο ορυχείο σχεδόν 60 εργάτες και 40 οχήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

india mine1

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν δηλώσεις στελεχών του ορυχείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι ανθρακωρύχοι δούλευαν σε βάθος 61 μέτρων από την επιφάνεια της γης την ώρα του συμβάντος και ότι η επιχείρηση διάσωσης δεν μπορούσε να ξεκινήσει χθες βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί λόγω της πυκνής ομίχλης.

Η Ινδία έχει την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα στον κόσμο, ενώ καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών της με την καύση άνθρακα. Η κακή συντήρηση των ορυχείων είναι καθοριστικός παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων.