Τουρκία: Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου που αναβαθμίζει τον Ερντογάν από Πρόεδρο σε «Σουλτάνο»

Η Συνταγματική Επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του συντάγματος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η εξέλιξη αυτή, ανοίγει το δρόμο για τη διενέργεια συζήτησης στην ολομέλεια του σώματος, με το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στις διατάξεις για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της Τουρκίας.
Μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές την άνοιξη. Πρόκειται για μία κίνηση που ενδέχεται να βοηθήσει τον Ταγίπ Ερντογάν, ν' αποκτήσει τις ενισχυμένες προεδρικές εξουσίες που επιδιώκει.
Ροή Ειδήσεων
13 λεπτά πριν
Κικίλιας: «Νέο ξενοδοχείο για τον αθλητικό τουρισμό στη Λήμνο για τις προπονήσεις ολυμπιακών ομάδων»
14 λεπτά πριν
Τοξότης ημερήσια πρόβλεψη 22/05: Απωθημένα και εκδικητικές πρακτικές στο οικογενειακό σου περιβάλλον
15 λεπτά πριν