Τρόμος στην Ιταλία: Τυνήσιος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Newsroom Newsroom

Τρόμος στην Ιταλία: Τυνήσιος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

«Είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες της Γαλλίας και του Βελγίου».

Στην απέλαση ενός Τυνήσιου, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτειά της, προχώρησε η Ιταλία, όπως έκανε γνωστό σήμερα Παρασκευή (30/12), το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

«Στα μέσα Νοεμβρίου είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία, παρόμοιες με εκείνες που έλαβαν χώρα στην Γαλλία και στο Βέλγιο, σε αντίποινα για τις ιταλικές επιχειρήσεις στην Λιβύη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει πως ο απελαθείς είχε επαφές με τον Ανις Άμρι, τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο και έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο Ιταλών αστυνομικών, κοντά στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιταλική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, στην πόλη Απρίλια, η οποία απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, φέρονται να ανήκουν σε άτομα που άμεσα και έμμεσα ήταν σε επαφή με τον Άμρι.

Οι εισαγγελείς της Ρώμης έχουν τη βάσιμη υποψία ότι ο τρομοκράτης ήθελε να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την πόλη Λατίνα, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, για να φιλοξενηθεί από άτομα που είχε γνωρίσει κατά την κράτησή του στις ιταλικές φυλακές, από το 2011 μέχρι το 2015.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε αναλυτικές πληροφορίες, για προφανείς λόγους. Αλλά είμαι σε θέση να σας πω ότι οι έρευνες σχετικά με τον Άμρι μπορούν σίγουρα να χαρακτηρισθούν σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved