ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι πρώτες επίσημες πράξεις του Τραμπ ως πρόεδρος

ΗΠΑ: Οι πρώτες επίσημες πράξεις του Τραμπ ως πρόεδρος

Ντόναλντ Τραμπ:Στις πρώτες πράξεις του ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα τα έγγραφα με τα οποία προτείνει στη Γερουσία τους υποψήφιους υπουργούς του και ζητά επίσης την ανακήρυξη μιας εθνικής ημέρας πατριωτισμού, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ υπέγραψε επίσης μια τροπολογία με βάση την οποία επιτρέπεται να αναλάβει υπουργός Άμυνας ο απόστρατος στρατηγός του σώματος των Πεζοναυτών Τζέιμς Μάτις.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «κλίμα κατά της αστυνομίας», όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί στις ΗΠΑ και ζήτησε περισσότερη επιβολή του νόμου και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

«Το επικίνδυνο κλίμα κατά τις αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει», γράφει η ανακοίνωση αυτή στον ιστότοπο www.whitehouse.gov.

Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Σχετικές ειδήσεις