ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Αμερικανός είχε φτιάξει ιστοσελίδα πώλησης εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Φρίκη: Αμερικανός είχε φτιάξει ιστοσελίδα πώλησης εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η επιχείρηση του FBI οδήγησε στη σύλληψη 51 ατόμων που είχαν άμεση σχέση με την ιστοσελίδα, αλλά και στη διάσωση 55 παιδιών τα οποία είχαν κακοποιηθεί.

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ σε έναν άνδρα ο οποίος είχε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την πώληση εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Ντέιβιντ Λιν Μπράουνινγκ ήταν ο κύριος χειριστής της ιστοσελίδας Playpen, η οποία φιλοξενείτο στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο» (Dark Web), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο άνδρας είναι ο δεύτερος χειριστής του συγκεκριμένου website ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αφού τον Ιανουάριο είχε συλληφθεί και φυλακιστεί ένας ακόμα άνδρας. Ο Μπράουνινγκ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ήλεγχε όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας.

Μετά από μακροχρόνια επιχείρηση του FBI, το Playpen τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2015, ωστόσο πριν κλείσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο όγκο στοιχείων των χρηστών. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του FBI, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα πιστεύεται ότι ήταν εγγεγραμμένα τουλάχιστον 150.000 μέλη, τα οποία έχουν διαμοιραστεί δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.