ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα

Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα
Οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας τη χώρα τους στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ...

Οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας τη χώρα τους στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ, στο σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε το αμερικάνικο περιοδικό Forbes.

Σε 146 ανέρχονται οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διαθέτουν καταθέσεις σε δολάρια.

«Αν και τα χρηματιστήρια πέφτουν, ο πλούτος των πιο ευκατάστατων ανθρώπων στην Κίνα αυξάνεται», σχολιάζει ο Ράσελ Φλάνερι, επικεφαλής του γραφείου του Forbes στη Σανγκάη.

Παρόμοιο κατάλογο δημοσίευσε χθες και ο κινεζικός όμιλος Hurun, ο οποίος διαθέτει πολυτελή περιοδικά και ένα ινστιτούτο ερευνών, διαπιστώνοντας επίσης ότι παρά την οικονομική κρίση η Κίνα συνεχίζει «να παράγει» δισεκατομμυριούχους με αυξημένο ρυθμό.

Το Forbes και ο Hurun τοποθετούν και οι δύο επικεφαλής στον κατάλογό τους με τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους τον Λιανγκ Ουεντζέν, συνιδρυτή της εταιρείας Sany, η οποία εξειδικεύεται σε βαριά μηχανήματα οικοδομής, με περιουσία 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό και 11 δισεκατομμυρίων σύμφωνα με τον κινεζικό όμιλο.