ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους – Μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση (vid)

Βρυξέλλες: Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους – Μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση (vid)

Μετέβαιναν προς το τουρκικό προξενείο προκειμένου να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις Κούρδοι πολίτες μαχαιρώθηκαν καθώς πήγαιναν προς το προξενείο της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επίθεση έγινε από οπαδούς του κόμματος του Ερντογάν.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία γυναίκα η οποία νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρει βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η γυναίκα είναι ηλικιωμένη και ονομάζεται Sultan Ogras και είναι 69 ετών.

Το περιστατικό σημειώνεται ενώ απομένουν λίγες ημέρες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το «ναι» στο δημοψήφισμα θα ανοίξει το δρόμο για να αποκτήσει υπερεξουσία ο Ερντογάν.

Δείτε φωτογραφία από την είδηση όπως την μεταδίδει το komnews:

kom

Ένταση μετά την επίθεση

Λίγο αργότερα, Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο στις Βρυξέλλες για να διαμαρτυρηθούν μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν οι τρεις συμπατριώτες τους από οπαδούς του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών κι επικριτών της τουρκικής κυβέρνησης έξω από το προξενείο της Τουρκίας στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, έγινε γνωστό από την αστυνομία του Βελγίου.

Μια εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών, ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Εν συνεχεία, λίγες ώρες μετά την επίθεση, η ένταση αυξήθηκε καθώς 200 έως 300 άτομα συγκρούστηκαν μεταξύ τους μπροστά από το τουρκικό προξενείο. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι οι διαδηλωτές είναι δυο ομάδες -υπέρ και κατά του προέδρου Ερντογάν- και βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του δρόμου, με την αστυνομία να τους χωρίζει.

Στον ιστότοπό της, η εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» μετά την πρώτη σύγκρουση μεταξύ των διαδηλωτών νωρίτερα το απόγευμα, ενώ επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία έχει κατορθώσει να διαχωρίσει τις δύο ολιγάριθμες ομάδες διαδηλωτών, Τούρκων και Κούρδων, ενώ τα πνεύματα δεν είχαν ηρεμήσει τελείως μέχρι προ ολίγου.

Επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα La Libre Belgique γράφει, επικαλούμενη το (κουρδικό) πρακτορείο ειδήσεων Firat News, ότι τραυματισμένοι είναι τρεις Κούρδοι στους οποίους επιτέθηκαν με μαχαίρι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ενώ η κατάσταση ενός εκ των τριών φαίνεται σοβαρή.

Η ίδια πηγή σημειώνει επίσης ότι, μετά το συμβάν, οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Προξενείου.
Από την αστυνομία επιβεβαιώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών του «ναι» και του «όχι» στο δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία.

Δείτε το βίντεο!