Στους αιθέρες το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο! (vid)

Newsroom Newsroom

Στους αιθέρες το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο! (vid)

Το αεροσκάφος θα είναι πολύ χρήσιμο για την εκμετάλλευση θαλάσσιων πόρων, την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανακάλυψη και μεταφορά πόρων.

Το μεγάλο κινεζικό αμφίβιο αεροσκάφος AG600 θα κάνει τον Μάιο την παρθενική πτήση του από την πόλη Τζουχάι της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με την Αεροπορική Βιομηχανία της Κίνας (Aviation Industry Corp. of China, AVIC).

Το AG600, που σχεδιάσθηκε ως το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος του κόσμου, θα πραγματοποιήσει εκτενείς δοκιμές πριν την παρθενική πτήση του πάνω από την ξηρά στα τέλη Μαΐου και στη θάλασσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, ανακοίνωσε η AVIC.

To μήκους 37 μέτρων AC600, με εύρος φτερών 38,8 μέτρων, έχει μέγιστη δυνατότητα βάρους 53,5 τόνων για την απογείωσή του. Μπορεί να συλλέγει 12 τόνους νερού σε 20 δευτερόλεπτα και να μεταφέρει έως 370 τόνους νερού με ένα μόνο γέμισμα καυσίμων.

Έχοντας εξαιρετική δυνατότητα χειρισμών και ένα σχετικά ευρύ φάσμα ερευνών, το αεροσκάφος θα είναι πολύ χρήσιμο για την εκμετάλλευση θαλάσσιων πόρων, την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανακάλυψη και μεταφορά πόρων.

Δείτε το βίντεο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved