ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για την επίθεση με χημικά στη Συρία: Δολοφόνος ο Άσαντ

Ερντογάν για την επίθεση με χημικά στη Συρία: Δολοφόνος ο Άσαντ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα (5/4) «δολοφόνο» τον πρόεδρο της Συρίας, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, η οποία στοίχισε την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών περίπου 50 παιδιά. Ο Άσαντ ο δολοφόνος! Πώς θα γλυτώσεις από τις κατάρες τους;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, όπου επίσης κατέκρινε τη «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας.

Τουλάχιστον 72 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση με χημικά, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η υφήλιος που παραμένει σιωπηλή ενώπιον αυτού, τα Ηνωμένα Έθνη που παραμένετε σιωπηλά ενώπιον αυτού: με ποιο τρόπο θα λογοδοτήσετε;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

«Ως πατέρας νιώθω θλίψη. Πρόκειται για τα παιδιά μας, πρόκειται για τα αδέλφια μας» συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τους επιζώντες της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις