ΚΟΣΜΟΣ

Δεν γλυτώνει από τις καταθέσεις ο Στρος Καν

Δεν γλυτώνει από τις καταθέσεις ο Στρος Καν
Στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, ο Ντομινίκ Στρος - Καν καταθέτει σήμερα...

Στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, ο Ντομινίκ Στρος - Καν καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας στην αστυνομία, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του.

«Ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν, η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το νωρίτερο δυνατό, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της έρευνας» πρόσθεσαν οι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ, οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο, ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις εις βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, η Μπανόν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού το 2003.

Η μήνυση εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού και προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα ο Στρος Καν έπρεπε να καταθέσει. Οι οικείοι του είχαν δηλώσει ότι ο ίδιος ήθελε να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες της Μπανόν, επέστρεψε στις 4 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι μετά την απαλλαγή του από όλες τις σε βάρος του κατηγορίες στις ΗΠΑ.


Στο τέλος της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα, που χρονολογούνται στο 2003, παραγράφονται.