ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Στοκχόλμη: Ένας μετανάστης «εξουδετέρωσε» τον τζιχαντιστή - Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού

Επίθεση Στοκχόλμη: Ένας μετανάστης «εξουδετέρωσε» τον τζιχαντιστή - Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού

Την τρελή πορεία του λευκού φορτηγού που έσπειρε τον θάνατο σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης ανέκοψε ένας μετανάστης από το Εκουαδόρ, που όπως ισχυρίζεται ήταν εκείνος που έπεσε πάνω στον τζιχαντιστή που οδηγούσε το φορτηγό για να τον σταματήσει.

Ο 27χρονος μετανάστης, που επαγγέλλεται σεκιουριτάς κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και στόχος του τζιχαντιστής ήταν το κοινοβούλιο που βρίσκεται στο τέλος του πεζόδρομου. Ο ίδιος εξομολογήθηκε στην Daily Mail ότι αστραπιαία σκέφτηκε πως θα έπρεπε να κάνει κάτι για να τον σταματήσει. Έβαλε αμέσως μπροστά το βανάκι του και έκοψε το δρόμο στο φορτηγό.

souidia odigos ena

«Αρχικά είδα το φορτηγό να διαλύει φανάρια, παγκάκια και παρτέρια. Μετά είδα να πετάει ανθρώπους στον αέρα. Ήμουν σίγουρος ότι θα συνεχίσει όλη την Drottninggatan προς τη Βουλή. Ο σκοπός του οδηγού ήταν ξεκάθαρα να συνεχίσει όλο το δρόμο μέχρι να χτυπήσει τη Βουλή. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από όλα είναι ο θόρυβος. Ένας πολύ δυνατός θόρυβος, καθώς το φορτηγό χτυπούσε ανθρώπους. Δεν φοβήθηκα, ένιωσα πολύ παράξενα και το μόνο που σκεφτόμουνα ήταν πώς να σώσω ανθρώπους. Έτσι, οδήγησα το βανάκι μου καταπάνω του για να τον σταματήσω, να μην πάει παρακάτω», περιγράφει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Κουέβα, ο τζιχαντιστής βλέποντας το βανάκι πρέπει να τα έχασε και το φορτηγό κατέληξε στο πολυκατάστημα, ενώ ο ίδιος το έβαλε στα πόδια.

Συγκλονίζει ο γιατρός που βρέθηκε δίπλα στα θύματα

3F1978DD00000578 4395736 image a 5 1491761596396

Λεπτά μετά το μακελειό, ο Γιοακίμ Νόρτχαλ, ορθοπεδικός προσπαθεί να βοηθήσει τους τραυματισμένους συνανθρώπους του που κείτονται στο έδαφος. Φορώντας τα ρούχα του χειρουργείου και τα ιατρικά του γάντια περπατά στον πεζόδρομο, όπου πριν λίγη ώρα ο Ουζμπέκος τζιχαντιστής θέριζε κόσμο με το φορτηγό του.

Η φωτογραφία του κάνει το γύρο του διαδικτύου και είναι συγκλονιστική, το ίδιο συγκλονιστικά είναι και τα όσα εξιστορείται για τα όσα δραματικά έζησε. Ο 54χρονος ορθοπεδικός εργαζόταν την ώρα του μακελειού, όταν ένας συνάδελφός του τον ενημέρωσε για το συμβάν.

Σχετικές ειδήσεις