ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόσφυγες» στην Ιορδανία οι τελευταίοι επιζώντες του ζωολογικού κήπου της Μοσούλης (videos)

«Πρόσφυγες» στην Ιορδανία οι τελευταίοι επιζώντες του ζωολογικού κήπου της Μοσούλης (videos)

Ο Σίμπα το λιοντάρι και η Λούλα η καφέ αρκούδα, οι τελευταίοι επιζώντες του ζωολογικού κήπου της Μοσούλης γλίτωσαν τελικά από τη φρίκη του πολέμου, καθώς μια ομάδα κτηνιάτρων ρίσκαρε τη ζωή της, σε μια δύσκολη αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη, καταφέρνοντας να μεταφέρει τα ζώα στην Ιορδανία.

«Βρισκόμαστε μέσα στο αεροσκάφος με τα ζώα και αναχωρούμε αυτή τη στιγμή», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμιρ Χαλίλ, ο κτηνίατρος που είχε τεθεί επικεφαλής της αποστολής διάσωσης του Σίμπα και της Λούλα. «Αντιμετωπίζουμε ακόμη προβλήματα στο τελωνείο αλλά όλα πάνε καλά. Ένιωσα ανακούφιση», πρόσθεσε.

Μαζί με τους συναδέλφους του της οργάνωσης Four Paws («Τέσσερις πατούσες») που έχουν αναλάβει να σώζουν ζώα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Χαλίλ πήγε στο Ιράκ με μοναδικό σκοπό του να πάρει το λιοντάρι και την αρκούδα και να τα μεταφέρει μακριά από τον πόλεμο.

Σημειώνεται ότι στη Μοσούλη, εδώ και πέντε μήνες, δίνεται μια ανελέητη μάχη μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αφού κατέλαβαν την ανατολική Μουσούλη, οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ελευθερώσουν και το δυτικό τμήμα της πόλης που έπεσε στα χέρια του ΙΚ τον Ιούνιο του 2014.

«Είμαι κτηνίατρος, δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με αυτά τα ζώα. Είναι πρόσφυγες. Είναι καθήκον μας να τα μεταφέρουμε σε ασφαλές καταφύγιο», κατέληξε ο 52χρονος Αυστροαιγύπτιος κτηνίατρος, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να σώσει τον Σίμπα και τη Λούλα.

Σχετικές ειδήσεις