ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις από τον εκτελεστή του Μπιν Λάντεν: Τον πυροβόλησα στο κεφάλι κι εκείνο άνοιξε στα δύο

Αποκαλύψεις από τον εκτελεστή του Μπιν Λάντεν: Τον πυροβόλησα στο κεφάλι κι εκείνο άνοιξε στα δύο

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, έγραψε βιβλίο με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ένα νέο βιβλίο έγραψε ο άνδρας που ισχυρίζεται πως ήταν ο εκτελεστής που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, παρουσιάζοντας το λόγο που δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σώματός του ηγέτη της τρομοκρατίας.

Στο βιβλίο του «The Operator», ο Robert O'Neill, αφηγείται την καριέρα του ως πρώην επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού, με πάνω από 400 αποστολές, αν και ο ρόλος του στην αποστολή της ελίτ ομάδας Seal για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ήταν αυτή που τον έκανε διάσημο.

Όπως υποστηρίζει ο O'Neill, το πτώμα του αρχηγού της Αλ Κάιντα ήταν τόσο παραμορφωμένο από τις σφαίρες που δέχτηκε, που το θέαμα ήταν εξαιρετικά αποκρουστικό για να δημοσιοποιηθεί. Διατείνεται, επίσης, ότι πυροβόλησε τον Μπιν Λάντεν στο κεφάλι δυο φορές, την ώρα που εκείνος χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινη ασπίδα τη νεότερη γυναίκα του. Αφού ο Σαουδάραβας έπεσε νεκρός στο έδαφος, ο O'Neill τον πυροβόλησε στο κεφάλι ακόμα μια φορά, για να είναι σίγουρος.

«Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στόχευσα πάνω απ’ το δεξιό ώμο της γυναίκας και πάτησε δυο φορές τη σκανδάλη» γράφει στο βιβλίο του. «Το κεφάλι του Μπιν Λάντεν άνοιξε στα δύο κι εκείνος σωριάστηκε κάτω. Του φύτεψα άλλη μια σφαίρα στο κεφάλι. Για σιγουριά» περιγράφει.

Για να μπορέσουν να τραβήξουν φωτογραφίες, οι βατραχάνθρωποι επανένωσαν τα κομμάτια, για την ταυτοποίησή του.

Στο βιβλίο περιέχονται ακόμα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τι έκαναν οι συνάδελφοι του O'Neill στη σορό του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Μεταξύ άλλων, ο ένας μετά τον άλλο, οι βατραχάνθρωποι άδειαζαν τα όπλα τους στο πτώμα του Μπιν Λάντεν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σορός του δέχτηκε πάνω από 100 σφαίρες.

Σχετικές ειδήσεις