ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστικό όπλο του Πούτιν που θα «εξαφανίσει» τις ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου

Το μυστικό όπλο του Πούτιν που θα «εξαφανίσει» τις ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου

Σε παράξενες αποκαλύψεις προχώρησε πρόσφατα ένας πρώην Ρώσος συνταγματάρχης και εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ταφής πυρηνικών βομβών στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Αμερικής.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Μπαράνετζ σε περίπτωση πολέμου, οι βόμβες θα πυροδοτηθούν με σκοπό να προκαλέσουν ένα τεράστιο τσουνάμι που θα ισοπεδώσει μεγάλο μέρος των παράκτιων αμερικανικών πόλεων.

Η λογική πίσω από το παράλογο επιχείρημα του Μπαράνετζ έγκειται στο γεγονός ότι -σύμφωνα με τον ίδιο- η Ρωσία δε μπορεί να ξοδέψει μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από τις ΗΠΑ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οπότε αναγκάζεται να φθάσει στα άκρα και να επινοήσει άλλες μεθόδους προκειμένου να επικρατήσει σε περίπτωση επίθεσης.

3FD04DDC00000578 4462928 Viktor Baranetz a former Russian colonel and defense ministry sp a 189 1493650644532

Ο πρώην συνταγματάρχης έκανε τις απίστευτες δηλώσεις σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda που μεταφράστηκαν από τη MEMRI.

Συμπλήρωσε δε ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας «ασύμμετρης απάντησης» στην Αμερική, που θα διασφαλίσει ότι σε περίπτωση πολέμου και οι δύο χώρες θα καταστραφούν, με άλλα λόγια, δε θα υπάρχει νικητής.

01EA764700000514 4462928 Baranetz also said Putin has developed nuclear missiles that can a 190 1493650644532

«Η απάντησή μας σε περίπτωση επίθεσης είναι ασύμμετρες πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να τροποποιούν την πορεία και το ύψος τους στον αέρα, έτσι ώστε κανένας υπολογιστής να μη μπορεί να υπολογίσει την τροχιά τους», συνέχισε.

«Ωχ, νομίζω ότι είπα πάρα πολλά», είπε και πρόσθεσε «Θα πρέπει να κρατάω το στόμα μου κλειστό».

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μπαράνετζ, χαρακτηρίζοντάς τους ως «παράξενους» ενώ πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο κάποιος να τις λάβει σοβαρά υπόψη του».

Πηγή: Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις