Πούτιν: Φήμες οι ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές

Πούτιν: Φήμες οι ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές

«Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν το αποτέλεσμα εγχώριων, αμερικανικών πολιτικών αντιπαραθέσεων».

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πέρσι βασίστηκαν σε φήμες και η Μόσχα δεν επιθυμεί να παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στη ρωσική πολιτική, διαμήνυσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο σε μια ερώτηση δημοσιογράφου για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι η Ρωσία μπορεί να παρέμβει στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου.

«Δεν παρεμβήκαμε ποτέ στην πολιτική ζωή και την πολιτική διαδικασία άλλων χωρών και δεν θέλουμε κανένας να επεμβαίνει στη δική μας πολιτική ζωή και την εξωτερική πολιτική», τόνισε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ξένες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να παρέμβουν στη ρωσική πολιτική σκηνή, ακόμη και μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν το αποτέλεσμα εγχώριων, αμερικανικών πολιτικών αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε.

Αμερόληπτη έρευνα για τη χρήση χημικών στη Συρία

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων, από οποιονδήποτε και αν γίνεται, κι επιθυμεί τη διεξαγωγή μιας πλήρους και αμερόληπτης έρευνας γύρω από την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στη συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν.

«Αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν», είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. «Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από μια αμερόληπτη έρευνα», πρόσθεσε.

«Μια λύση για τη Συρία μπορεί να βρεθεί μόνο με ειρηνικά μέσα και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε εξάλλου ο Ρώσος ηγέτης.