ΚΟΣΜΟΣ

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρίγκιπας Φίλιππος (pics+vids)

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρίγκιπας Φίλιππος (pics+vids)

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε ο πρίγκιπας Φίλιππος από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι θα συνταξιοδοτηθεί από τα πριγκιπικά του καθήκοντα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο πρίγκιπας, φανερά συγκινημένος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μετά την ιστορική αυτή ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το τηλέφωνο χτύπησε χτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα καλώντας όλους εργαζόμενους του Παλατιού σε κατεπείγουσα σύσκεψη. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε διαρρεύσει η είδηση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προκαλώντας όργιο φημών περί θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου ή της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος του Παλατιού έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι και οι δύο ζουν και βασιλεύουν.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αναχώρησε από το Παλάτι φορώντας το Μετάλλιο «Order of Merit».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Παλατιού:

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας».

Δείτε την ανακοίνωση:

anakoinosi

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις