Κτηνωδία: Δουλέμποροι εκτέλεσαν εν ψυχρώ μετανάστη επειδή δεν τους έδινε το καπέλο του

Κτηνωδία: Δουλέμποροι εκτέλεσαν εν ψυχρώ μετανάστη επειδή δεν τους έδινε το καπέλο του

Τριακόσιοι ενενήντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (6/5) στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας αφού τους περισυνέλλεξε το πλοίο Phoenix, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moas, νότια της Σικελίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει ωστόσο η φρικιαστική ιστορία της εκτέλεσης ενός Αφρικανού νέου, μόλις είκοσι ενός ετών, ο οποίος προερχόταν από τη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, οι δουλέμποροι τον δολοφόνησαν με περίστροφο, ενώ βρισκόταν ακόμα μέσα σε φουσκωτή λέμβο, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το καπελάκι του μπέιζμπολ που φορούσε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΚΟ Moas φέρεται να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε οκτώ συνολικά οργανώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κατάνης, Καρμέλο Τζούκαρο, υπάρχει πιθανότητα να διατηρούν κάποιες ασαφείς σχέσεις με τους δουλεμπόρους και να συμφωνούν σε ποιο σημείο και πότε ακριβώς πρέπει να πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η υπεύθυνη της Moas, Ρετζίνα Κατραμπόνε, μιλώντας πάντως στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η δράση της οργάνωσής της είναι καθ' όλα νόμιμη, καθιστώντας σαφές ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον εισαγγελέα της Κατάνης, όποτε της ζητηθεί.