«Μπλε Φάλαινα»: Σοκάρει η ομολογία του δημιουργού του φονικού παιχνιδιού

Newsroom Newsroom

«Μπλε Φάλαινα»: Σοκάρει η ομολογία του δημιουργού του φονικού παιχνιδιού

Η ψηφιακή «πρόκληση» της «Μπλε Φάλαινας» έχει προκαλέσει ανατριχίλα σε όλο τον πλανήτη - Ο 21χρονος Ρώσος, δημιουργός του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού σοκάρει με τις δηλώσεις του.

Χαρακτηρίζει τα θύματα «βιολογικά σκουπίδια» και υποστηρίζει ότι έτσι καθάριζε την κοινωνία

Προκλητικός είναι μέσα από τη φυλακή, όπου κρατείται ο Philipp Budeikin, ο δημιουργός του ηλεκτρονίου παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», ο οποίος έχει οδηγήσει ήδη 16 μαθήτριες γυμνασίου σε αυτοκτονία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τον 21χρονο, που δηλώνει αμετανόητος ισχυριζόμενος ότι το διαδικτυακό παιχνίδι του καθαρίζει την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα». Όπως ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του, τα κορίτσια που αυτοκτόνησαν στο πλαίσιο του παιχνιδιού «ήθελαν να το κάνουν» και ο ίδιος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ενημέρωση προς τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά με το "Blue Whale Challenge".

Αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Το "Blue Whale Challenge" είναι όπως αναφέρουν και οι ελληνικές Αρχές ένα φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος σε σειρά δοκιμασιών οι οποίες ανακοινώνονται μέσω των social media.

Σε αυτές, κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών.

Το παιχνίδι αυτό έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις αφού οι Αρχές και άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει: Αν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @CyberAlertGR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved