Τραμπ: Γι' αυτό απέλυσα τον διευθυντή του FBI

Τραμπ: Γι' αυτό απέλυσα τον διευθυντή του FBI

Μια απόφαση που αιφνιδίασε την Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι απέλυσε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ διότι δεν έκανε καλή δουλειά.

«Δεν έκανε καλή δουλειά, πολύ απλά. Δεν έκανε καλή δουλειά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ενώ πόζαρε στον φωτογραφικό φακό έχοντας στο πλευρό του τον Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους απέφυγε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την απόφασή του να απολύσει τον Κόμεϊ.

Ενδέχεται να καθυστερήσει την έρευνα για τη Ρωσία

Η απόλυση του διευθυντή του FBI θα μπορούσε να καθυστερήσει προσωρινά την έρευνα της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας που έχει στο επίκεντρο τις υποψίες ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ δήλωσε πως ελπίζει η συνεργασία με τον προσωρινό διευθυντή του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ να είναι το ίδιο επαρκής, ωστόσο «το να μην έχουμε πρόσβαση σε έγγραφα και προσωπικό θα ήταν επιβλαβές για την έρευνά μας. Δεν θα... μας απέτρεπε από το να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, ωστόσο ενδεχομένως θα μας καθυστερούσε».