Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν με τον πρόεδρο της ΔΟΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν με τον πρόεδρο της ΔΟΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, είχε σήμερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θέλοντας να εκφράσει στο υψηλότερο επίπεδο την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Παρισιού για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή διεκδίκησης «Παρίσι 2024», η συνομιλία αυτή έρχεται δύο ημέρες πριν την άφιξη στη γαλλική πρωτεύουσα της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ, την ίδια ημέρα που ο κ. Μακρόν θα ορκίζεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο νεοκλεγείς Πρόεδρος επιβεβαίωσε την αφοσίωση της Γαλλίας στην υποψηφιότητα του Παρισιού, υπενθυμίζοντας τις σχέσεις της Γαλλίας με το Ολυμπιακό κίνημα, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή διεκδίκησης των Αγώνων.

«Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με την επιτροπή αξιολόγησης της ΔΟΕ, η οποία πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τις εγκαταστάσεις που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2024» αναφέρει από την πλευρά του το κίνημα "Εμπρός" ("En marche!") του Εμανουέλ Μακρόν.