ΚΟΣΜΟΣ

Όλη η αλήθεια: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ο πρίγκηπας Φίλιππος

Όλη η αλήθεια: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ο πρίγκηπας Φίλιππος

Η είδηση ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, ηλικίας 95 ετών, αποσύρεται από τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αποκαλύφθηκε στο σοκαρισμένο προσωπικό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια μιας επείγουσας συνάντησης την περασμένη εβδομάδα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν το φόβο ότι ο δούκας πέθανε όταν ανακοινώθηκε η είδηση της συνάντησης, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει επίσης τον «θάνατο» ανάμεσα στα σενάρια.

Όμως αυτές οι φήμες διαψεύσθηκαν γρήγορα όταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό ανακοινώνοντας ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος απλώς παραιτείται από τα καθήκοντα του φθινόπωρο.

The Queen and Prince Philip 2

Και σήμερα η Daily Star σε μια αποκλειστική συνέντευξη με έναν από τους υπηρέτες της Βασίλισσας αποκαλύπτει συγκεκριμένα τι ώθησε τον Δούκα να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Ο μπάτλερ, ο οποίος εργάζεται για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας για περισσότερα από δέκα χρόνια, δήλωσε ότι η βασική αιτία πίσω από την απόφαση οφείλεται στο θάνατο δύο καλών φίλων του πρίγκιπα πέρυσι. Και όταν υπέστη ένα δυσάρεστο και παρατεταμένο κρυολόγημα τον Δεκέμβριο, που τον ανάγκασε να περιορίσει τη συμμετοχή του σε δημόσιες εκδηλώσεις την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, η ιδέα της παραίτησης δημιουργήθηκε στο μυαλό του.

philip balcony

«Αυτός (ο θάνατος των φίλων του) του έκανε πολύ κακό», δήλωσε ο μπάτλερ. Σκέφτηκε: «Είμαι 95 ετών, πρέπει να χαλαρώσω. Και το κρυολόγημα πριν από τα Χριστούγεννα τον έβλαψε επίσης». Σκέφθηκε: «πρέπει να ακολουθήσω όλο το πρόγραμμα»; «Αν τον ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια, θα είχε αρνηθεί να συνταξιοδοτηθεί. Αλλά λόγω του θανάτου των φίλων του και όσων συνέβησαν τα Χριστούγεννα, αισθάνθηκε ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Σχετικές ειδήσεις