ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Manchester: Συγκλονιστική μαρτυρία - Είδα τον μακελάρη λίγο πριν την επίθεση

Έκρηξη Manchester: Συγκλονιστική μαρτυρία - Είδα τον μακελάρη λίγο πριν την επίθεση

Τρομοκρατική επίεθση Μάντσεστερ: Μια γυναίκα πιστεύει ότι είδε τον βομβιστή του Μάντσεστερ, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο Manchester Arena

Η Emma Johnson πήγε στον συναυλιακό χώρο να πάρει την 15χρονη κόρη και τον 17χρονο γιο της. Περίμενε στο φουαγιέ μέχρι να τελειώσει η συναυλία, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, που σκότωσε 22 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, όπως μεταδίδει η βρετανική Sun.

Η Johnson περιέγραψε ότι είδε έναν άντρα με κόκκινη μπλούζα, «πολύ έντονη, που ξεχώρισε στο πλήθος», καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν ροζ, λευκές και μαύρες μπλούζες, τα κλασσικά χρώματα που φορούν οι φανς σε συναυλίες της Αριάνα Γκράντε.

Η γυναίκα, μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, εξήγησε ότι βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την έκρηξη, περιμένοντας τα παιδιά της. «Όταν άνοιξαν οι πόρτες, λίγο πριν τελειώσει η συναυλία, πολύς κόσμος έφευγε για να γλιτώσει την κίνηση. Εμείς καθόμασταν σε ένα σημείο ώστε να μπορούν να μας δουν τα παιδιά μας. Όλοι φορούσαν τα μπλουζάκια που πωλούνται στις συναυλίες, με συγκεκριμένα σχέδια και χρώματα. Για ένα δευτερόλεπτο, κοίταξα αλλού και είδα κάτι που μόνο ως "πολύ φωτεινό κόκκινο" μπορώ να περιγράψω. Γι’ αυτό ξεχώριζε. Ήταν φωτεινό κόκκινο, με λίγο γκρι. Ήταν πολύ έντονο το χρώμα, μέσα σε τόσο κόσμο. Μέχρι να το δω, έγινε η έκρηξη».

Έπειτα, η γυναίκα, σοκαρισμένη, περιέγραψε τη σκηνή που ακολούθησε. «Είδα ξαφνικά ένα δυνατό φως και καπνό. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν. Υπήρχαν πτώματα παντού, ανθρώπινα μέλη, ήταν φριχτό».

«Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, θυμάμαι ένα μικρό κοριτσάκι να κλαίει και να ζητάει τη μαμά του. Το κεφάλι του ήταν σε μια λίμνη αίματος. Είμαι ευγνώμων που τα παιδιά μου είναι καλά», είπε συγκλονισμένη.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Σχετικές ειδήσεις