ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (pics+vids)

Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (pics+vids)

Λονδίνο | Ειδήσεις: Πανικός προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/05/2017), όταν με εντολή της βρετανικής αστυνομίας εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic στο κεντρικό Λονδίνo. Λίγο μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος, ωστόσο σήμανε λήξη του συναγερμού, καθώς η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν εντόπισε κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το γνωστό θέατρο στο κεντρικό Λονδίνο άδειασε από κόσμο, έπειτα από την ενεργοποίηση ενός «συναγερμού ασφαλείας».

Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Ειδικότερα, η βρετανική Evening Standard μετέδωσε την πληροφορία πως υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού κοντά ή μέσα στο χώρο του θεάτρου.

Η περιοχή περιμετρικά του θεάτρου αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της βρετανικής αστυνομίας, ενώ οι πολίτες που παρακολουθούσαν την παράσταση «Woyzeck», καθώς και οι ηθοποιοί αλλά και το τεχνικό προσωπικό του θεάτρου οδηγήθηκαν στο χώρο του Αυτοκρατορικού Μουσείου Πολέμου που βρίσκεται δίπλα από το Old Vic.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η κινητοποίηση των αστυνομικών, που αμέσως δόθηκε εντολή να εκκενωθούν όλα τα καταστήματα και οι καφετέριες που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου σε ανακοίνωσή του δήλωσε: «Η Αστυνομία κλήθηκε στις 14:38 το Σάββατο, 27 Μαΐου, στην περιοχή The Cut στο Waterloo, κατόπιν αναφοράς για συναγερμό ασφαλείας στο θέατρο. Η διοίκηση του θέατρου αποφάσισε την εκκένωση του κτιρίου, τοποθετήθηκαν μπλόκα στους δρόμους, ενώ επί τόπου βρίσκονται εξειδικευμένοι αξιωματικοί».

Η εκκένωση της περιοχής του Waterloo έρχεται σε μια περίοδο έντασης για τη Βρετανία, μία μόλις εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 22 ατόμων και των τραυματισμό άλλων 120.

Σχετικές ειδήσεις