ΚΟΣΜΟΣ

Saffie Roussos: Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης που σκοτώθηκε στο Μάντσεστερ (vid)

Saffie Roussos: Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης που σκοτώθηκε στο Μάντσεστερ (vid)

Ανήμερα των γενεθλίων της μικρής Saffie -σήμερα θα έκλεινε τα εννιά- ο πατέρας της Andrew, θέλησε μιλήσει σε όλο τον κόσμο για εκείνη

Ο πατέρας της 8χρονης που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, αποκάλυψε τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας της όταν ξύπνησε από το τεχνητό κώμα που βρισκόταν.

Η μητέρα της Saffie, η Lisa, βρισκόταν υπό τεχνητό κώμα από τους γιατρούς επί πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Ρώτησε τον σύζυγό της: «Η Saffie πέθανε, έτσι;». Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».

Η Lisa βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και όπως είπε ο σύζυγός της η κατάστασή της βελτιώνεται πολύ ταχύτερα από όσο ανέμεναν οι γιατροί, σύμφωνα με τη Mirror.

Ο πατέρας της 8χρονης ανέφερε επίσης ότι στην οικογένειά του ο ένας στηρίζει τον άλλο: «Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναζήτηση έξω από το Μάντσεστερ Αρένα

Περιγράφοντας τη σκηνή έξω από το Μάντσεστερ Αρένα όταν πήγε να παραλάβει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Saffie, την 26χρονη Ashlee Bromwich, ο Andrew είπε ότι είδε την Ashlee να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος».

Με τη βοήθεια ενός φίλου έλαβε επιβεβαίωση από τοπικό νοσοκομείο ότι είχε διακομιστεί εκεί η σύζυγός του, αλλά η Saffie εξακολουθούσε να αγνοείται.

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί: «Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».

«Ήταν ένα υπέροχο κορίτσι. Αστείο, όλα όσα θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς σε ένα μικρό κορίτσι» τόνισε ο Andrew στην πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης. «Λάτρευε το χορό, τη μουσική και τη γυμναστική. Αν ήθελε κάτι, θα το έκανε», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις