ΚΟΣΜΟΣ

Πορτρέτα ηγετών του... Τζορτζ Μπους σε έκθεση στο Κολοράντο!

Πορτρέτα ηγετών του... Τζορτζ Μπους σε έκθεση στο Κολοράντο!

Την ατομική του έκθεση με έργα ζωγραφικής ετοιμάζεται να παρουσιάσει για δεύτερη φορά ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την έκθεση που διοργανώνεται για μία μέρα μόνο, στο πλαίσιο του συνεδρίου των Συντηρητικών στο Στίμποουτ Σπρινγκς, του Κολοράντο συνθέτουν πορτρέτα ηγετών, δημιουργίες του Τζορτζ Μπους. Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο και Φεστιβάλ Ελευθερίας, που συγκεντρώνει συντηρητικούς και φιλελεύθερους στοχαστές, δημοσιογράφους και πολιτικές οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σειρά έργων του με τίτλο «Art of Leadership» (Τέχνη της Ηγεσίας), στις 25 Αυγούστου.

μπουσ 2

Η συλλογή που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2014 περιλαμβάνει πορτρέτα παγκόσμιων ηγετών, μεταξύ άλλων, της 'Ανγκελα Μέρκελ, του Τόνι Μπλερ, του Χαμίντ Καρζάι και του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η έκθεση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Steamboat, έναν εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

«Ο Μπους έβαλε πραγματικά τον εαυτό του εκεί πέρα και πήρε προσωπικό ρίσκο με αυτούς τους πίνακες, χωρίς να γνωρίζει τι θα σκεφτόταν ο κόσμος», δήλωσε η Τζένιφερ Σουμπέρτ-Ακίν, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, στην εφημερίδα «Denver Post».

Την έκθεση θα μπορέσουν να δουν μόνο οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι που θα πληρώσουν για τη συμμετοχή 350 δολ., σύμφωνα με το Artnews. «Θα θέλαμε να μπορέσει να τη δει και το κοινό, αλλά δεν φαίνεται εφικτό» είπε η Σουμπέρτ - Ακίν τονίζοντας ότι θα έπρεπε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας. «Θα έχουμε μόνον οκτώ ώρες στη διάθεσή μας για να παρουσιάσουμε τους πίνακες» σημείωσε.

μπους 3

Το έργο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έτυχε θετικής αποδοχής από τότε που αποκαλύφθηκε το χόμπι του με τη διαρροή δύο αυτοπροσωπογραφιών του καλλιτέχνη χωρίς ρούχα. Τον περασμένο Μάρτιο παρουσίασε τα πορτρέτα τραυματισμένων Αμερικανών στρατιωτών στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο George W. Bush, στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist, στο Ντάλας.

Η έκθεση φιλοξενείται ακόμη στο Πανεπιστήμιο και τα εκθέματά της, που έχουν δημοσιευθεί σε μονογραφία με τίτλο «Πορτρέτα Θάρρους» εγκωμιάστηκαν από κριτικούς τέχνης. «Ανεξάρτητα από τη γνώμη σας για τον Τζορτζ Μπους, δείχνει σε αυτό το βιβλίο και σε αυτούς τους πίνακες αρετές που λείπουν δυστυχώς από την κορυφή της αμερικανικής πολιτικής πυραμίδας σήμερα: περιέργεια, συμπόνια, προσήλωση να μάθει κάτι καινούριο και ταπεινοφροσύνη να το μαθαίνει δημοσίως », έγραψε ο Φίλιπ Κένικοτ στην «Washington Post».

Το βιβλίο γρήγορα κατέλαβε στις ΗΠΑ την κορυφή στη λίστα με τα best-sellers. Τον Φεβρουάριο ο Τζορτζ Μπους δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι άρχισε να ζωγραφίζει, επειδή ήθελε να ανακαλύψει τον «Ρέμπραντ μέσα του». Ειδικότερα τόνισε, ότι είπε στους φίλους και την οικογένεια πως βρήκε τη ζωγραφική χαλαρωτική και ότι ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Στην πορεία, προσέλαβε μία δασκάλα καλλιτεχνικών για να τον βοηθήσει με την τεχνική και, συγκεκριμένα, της είπε ότι ήθελε να ανακαλύψει τον «εσωτερικό του Ρέμπραντ».

Τα έργα του Τζορτζ Μπους κυκλοφόρησαν δημόσια, όταν χάκερς παραβίασαν την ηλεκτρονική διεύθυνση της αδερφής του, Ντόροθι Μπους και κάποια πορτρέτα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο. Στη συλλογή, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Κολοράντο, περιλαμβάνονται πορτρέτα των Δαλάι Λάμα, Βάτσλαβ Χάβελ και του πατέρα του, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Σχετικές ειδήσεις