Ο Σόιμπλε δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία - «Βουτιά» για τη Μέρκελ

Ο Σόιμπλε δημοφιλέστερος πολιτικός στη Γερμανία - «Βουτιά» για τη Μέρκελ

Δέκα ποσοστιαίες μονάδες χάνει η Άνγκελα Μέρκελ στην τελευταία δημοσκόπηση Deutschlandtrend, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD-Tagesthemen και της εφημερίδας Die Welt.

 

Παρόλα αυτά, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απειλείται από το SPD του Μάρτιν Σουλτς, ενάμιση μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη νέα μηνιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend, στο υποθετικό σενάριο της διεξαγωγής των εκλογών την προσεχή Κυριακή το 39% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν CDU-CSU, με το SPD να έρχεται με 24% δεύτερο σε προτιμήσεις, σε απόσταση 15 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο, αξιοσημείωτη πτώση σημειώνει η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χάνει μάλιστα 10 ποσοστιαίες μονάδες υποχωρώντας από το 69% στο 59%. Η θέση του δημοφιλέστερου πολιτικού περνά πλέον στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο ακολουθεί ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Πάντως, πτώση σημειώνει και η δημοτικότητα του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος κατέγραψε, με 33%, το χαμηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ στις δημοσκοπήσεις Deutschlandtrend.

Σκληρή μάχη φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ τριών κομμάτων που διεκδικούν την τρίτη θέση των εκλογικών προτιμήσεων. Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα AfD ισοβαθμούν στο 8%.

(Πηγή: Deutsche Welle)