Κρατούμενοι απειλούν τον τρομοκράτη της Βαρκελώνης: «Θα σου κόψουμε το λαιμό»

Κρατούμενοι απειλούν τον τρομοκράτη της Βαρκελώνης: «Θα σου κόψουμε το λαιμό»

Απειλές για τη ζωή του από άλλους κρατούμενους σε φυλακή της Μαδρίτης δέχεται ο Ντρις Ουκαμπίρ, ένας από τους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη 

Ο Ουκαμπίρ, μέλος του 12μελούς τζιχαντιστικού πυρήνα, που αιματοκύλησε την Καταλωνία έχει προφυλακιστεί. Μεταφέρθηκε σε φυλακή της Μαδρίτης, όπου έχεται απειλές για τη ζωή του, μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

«Θα σου κόψουμε το λαιμό όταν θα βγεις στο προαύλιο», φώναζαν από τα κελιά τους οι φυλακισμένοι όταν έμαθαν ότι συγκρατούμενός τους θα είναι ο Ουκαμπίρ. «Γαμ....ε τρομοκράτη», φώναζαν κάποιοι άλλοι.

Εξαιτίας των απειλών αυτών, ο κατηγορούμενος τρομοκράτης κρατείται στην απομόνωση.

Ο Ουκαμπίρ είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους για εμπλοκή στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς που παραδόθηκε. Εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Ρίπολ λίγη ώρα αφού ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ έπεσε πάνω σε πεζούς στη Λας Ράμπλας σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το RT, είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το βαν με το οποίο έγινε η επίθεση. Ο ίδιος επιμένει ότι πίστευε πως θα το χρησιμοποιήσουν για μετακόμιση.

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, όμως, έκρινε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για εμπλοκή του Ουκαμπίρ στην επίθεση. Ο 28χρονος Ισπανο-μαροκινός κατηγορείται για φόνο, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών.