ΚΟΣΜΟΣ

Μalaysia Airlines: Δολοφόνησαν διπλωμάτη που έκανε έρευνα για τη χαμένη πτήση MH370

Μalaysia Airlines: Δολοφόνησαν διπλωμάτη που έκανε έρευνα για τη χαμένη πτήση MH370

Φουντώνουν τα σενάρια συνωμοσίας -Στη μοιραία πτήση επέβαιναν 239 άτομα ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο

Φουντώνουν τα σενάρια συνομωσίας για τη χαμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines μετά τη δολοφονία του Zahid Raza, του διπλωμάτη ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά υποτιθέμενων κομματιών του MH370 σε ανακριτές στη Μαλαισία.

Ο Αμερικανός ερευνητής Blaine Gibson, που συγκεντρώνει κομμάτια που ενδεχομένως ανήκουν στην MH370, τόνισε ότι ο Zahid Raza έπρεπε να παραδώσει τα νέα αντικείμενα στους ανακριτές την ημέρα που δολοφονήθηκε, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Για την προστασία όσων εμπλέκονται αποφασίσαμε να μη δημοσιοποιήσουμε την έκθεση έως ότου τα θραύσματα παραδοθούν με ασφάλεια στη Μαλαισία. Στο μεταξύ έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Μετά από συμφωνία των δύο χωρών, τα συντρίμμια θα συνέλεγε ο Zahid Raza, επίτιμος πρόξενος της Μαλαισίας στη Μαδαγασκάρη. Θα τα παρέδιδε με κούριερ στη Μαλαισία. Στις 24 Αυγούστου δολοφονήθηκε στο Antananarivo», σημειώνει.

Ακόμη ένα μέλος της ανεξάρτητης ομάδας ειδικών που βοήθησαν τους Αυστραλιανούς ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση συντριβής της MH370 στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ο Victor Iannello σημείωσε πως ο Αμερικανός ερευνητής έχει κάθε λόγο να είναι ανήσυχος.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο το Reuters ανέφερε ότι ο Raza βοήθησε τον Blaine Gibson να μεταφέρει τα συντρίμμια από τη Μαδαγασκάρη στη Μαλαισία. Τότε μεταφέρθηκαν 6 κομμάτια. Αυτό προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο υπήρχε σχέση με τα μέρη της MH370 και της δολοφονίας του Raza. Αυτό που εντείνει τις υποψίες είναι η χρονική περίοδος του θανάτου του. Ο Raza θα επισκεπτόταν το υπουργείο Μεταφορών της Μαδαγασκάρης για να πάρει κάποια ακόμα κομμάτια και να τα παραδώσει στη Μαλαισία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις