ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τρεις προσαγωγές στις διαδηλώσεις κατά της συνόδου των G7 (vid)

Ιταλία: Τρεις προσαγωγές στις διαδηλώσεις κατά της συνόδου των G7 (vid)

Με αστυνομικές συνάμεις στους δρόμους του Τορίνο στην Ιταλία συγκρούστηκαν διαδηλωτές αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/9), ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύνοδος G7 της επιστήμης, της απασχόλησης και ανάπτυξης, με εκπροσώπους από τις επτά πιο προηγμένες χώρες της Δύσης.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των υπουργών, η οποία είναι εντελώς αποκλεισμένη από την υπόλοιπη πόλη.

Οι αστυνομικοί, με ασπίδες και χρήση γκλοπ, τους έφραξαν τον δρόμο, απωθώντας με βίαιο τρόπο τους νέους, κυρίως, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του κινήματος «No -Tav», το οποίο και εναντιώνεται στην δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας Ιταλίας- Γαλλίας.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο πέταξαν κροτίδες κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση γκλοπ.

Στη συνέχεια κάποιοι διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι για σήμερα (30/9) είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση με στόχο να μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο σημείο στο οποίο θα συναντηθούν οι υπουργοί των G7.

«Siete i sette nani, lasciateci passare», (είστε οι επτά νάνοι, αφήστε μας να περάσουμε), ήτνα ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ