ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη CIA: Ο Χίτλερ επέζησε και διέφυγε στην Κολομβία και μετά στην Αργεντινή (pics)

Αποκάλυψη CIA: Ο Χίτλερ επέζησε και διέφυγε στην Κολομβία και μετά στην Αργεντινή (pics)

Τι αποκαλύπτουν έγγραφα της αμερικανικής Υπηρεσίας

Ενα νέο σενάριο έρχεται στο προσκήνιο μισό και πλέον αιώνα μετά την πτώση του δικτάτορα, με παλιά αρχεία της CIA να μεταφέρουν καταγγελία μέλους των SS ότι ο Χίτλερ διέφυγε στην Κολομβία και ζούσε σε μια κοινότητα πρώην ναζιστών το 1954.

Τα αρχεία της αμερικανικής υπηρεσίας, αναφέρουν ότι πράκτορες της CIA είχαν μιλήσει με πρώην μέλος των SS που ισχυριζόταν ότι ο Χίτλερ ζούσε το 1954 στην πόλη Tούνχα, βόρεια της Μπογκοτά στην Κολομβία.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν αποκάλυψε σε πράκτορες της CIA ότι είχε επαφές με τον Χίτλερ στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας, όπου είχαν καταφύγει πολλοί πρώην ναζί στην περιοχή Residencies Coloniales. Τον Χίτλερ, ακολουθούσε μία ομάδα Γερμανών, η οποία τον χαιρετούσε ναζιστικά αποκαλώντας τον «Φύρερ».

Όπως αναφέρει μάλιστα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Σιτροέν έδειξε στους πράκτορες και μια φωτογραφία του δίπλα στον άντρα αυτόν, ο οποίος «μοιάζει πολύ με τον Δικτάτορα». Ο ίδιος αποκάλυψε πως το 1955 ο Φύρερ εγκατέλειψε την Κολομβία και μετακόμισε στην Αργεντινή.

Παρόλα αυτά, οι πράκτορες της CIA δεν φαίνεται ότι πείστηκαν και απέρριψαν τις πληροφορίες αυτές.

Και δεύτερη καταγγελία

Ένας ακόμα άντρας, που αναφέρεται με την κωδική ονομασία Cimelody-3, πλησίασε πράκτορες της CIA το 1955 με την ίδια ιστορία.

Ο Cimelodi είπε επίσης ότι ο Σιτροέν, που ζούσε τότε στη Βενεζουέλα, επικοινωνούσε με τον Χίτλερ περίπου μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών στην Κολομβία. Τότε ο Σιτροέν εργαζόταν για την ναυτιλιακή εταιρία KNSM. Ο δεύτερος αυτός «μάρτυρας» έδωσε, μάλιστα, στους πράκτορες του CIA και δεύτερη φωτογραφία που απαθανάτιζε τον Σιτροέν με τον «Χίτλερ». Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας ήταν γραμμένο το όνομα του Σιτροέν και ενός «Σάτλεμαγιερ».

CIA

Ο Cimelody ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο «Αδόλφος Χίτλερ» εγκατέλειψε την Κολομβία τον Ιανουάριο του 1955 και φέρεται να εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι πράκτορες της αμερικανικής υπηρεσίας αποφάσισαν να γράψουν μια επίσημη έκθεση για τις μαρτυρίες αυτές μετά από την επικοινωνία τους με τον Cimelody. Το έγγραφο αυτό εστάλη στους ανωτέρους τους ως «πιθανώς ενδιαφέρον».

CIA1

Συνοδευόταν, όμως, και από μια επιστολή στην οποία αναφερόταν: «Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να γίνουν τεράστιες προσπάθειες γι' αυτό το ζήτημα με μικρές πιθανότητες να βρεθεί κάτι σοβαρό. Έτσι, θεωρούμε ότι μάλλον δεν πρέπει να κυνηγήσουμε την υπόθεση αυτή».

Σχετικές ειδήσεις