ΚΟΣΜΟΣ

Paradise Papers: Ποια είναι τα ονόματα των Ελλήνων που υπάρχουν στις λίστες με τις offshore

Paradise Papers: Ποια είναι τα ονόματα των Ελλήνων που υπάρχουν στις λίστες με τις offshore

Paradise papers | Ειδήσεις:Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, τρανταχτά ονόματα βρίσκονται στις λίστες των Paradise Papers - Έβγαζαν με offshore τα χρήματά τους για να μειώσουν φορολογικά βάρη - Όλη η λίστα με τα ονόματα 127 πολιτικών από 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 14 πρώην ή νυν ηγετών κρατών - Ενάμιση χρόνο μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, ένα νέο σκάνδαλο παγκόσμιας εμβέλειας τα Paradise Papers, έρχεται να ταράξει τα νερά - Μείζον ζήτημα η δημοσιοποιήσή τους εδώ και τώρα.

Περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντιοπίζονται στα αρχεία της Appleby. Σύμφωνα με το Έθνος, μεταξύ των ελληνικών ονομάτων υπάρχουν και πρόσωπα που συνδέονται με Έλληνες πολιτικούς.

Επίσης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τις offshore για το στόλο τους και για να μειώσουν φορολογικά βάρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματά τους γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

image

Στη διαρροή από την Appleby εντοπίζονται 252 καταχωρήσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις παρκάτω περιοχές:

Εκάλη, Πολιτεία, Διόνυσος, Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Νέο Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Βουλιαγμένη, Βούλα, Άλιμος, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία και Βύρωνας.

Ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται 6.000 φορές.

Στις offshore της Μάλτας για παράδειγμα ο όρος «Ελλάδα» εμφανίζεται σε 5.553 έγγραφα, στις Μπαχάμες σε 539 έγγραφα, στα Μπαρμπέιντος σε 222 έγγραφα στις Βερμούδες σε 33 και στην Αρούμπα σε 10 έγγραφα.

Να σημειώσουμε ότι το Newsbomb.gr εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν τα χρήματά τους και τα ξεπλένουν μέσω offshore.

Διαβάστε εδώ Το Α' Μέρος της έρευνας του Newsbomb.gr

xrima

Διαβάστε εδώ το Β' Μέρος της έρευνας του Newsbomb.gr για το ξέπλυμα χρήματος των ναυτιλιακών εταιρειών

Πώς αποκαλύφθηκε το νέο σκάνδαλο που προκαλεί παγκόσμιο σεισμό

Τα 13,4 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα αποκαλύπτουν τις μυστικές «υπεράκτιες ζωές».

Μεταξύ των πολιτικών που εντοπίστηκαν στα αρχεία της διαρροής είναι και ο Willbor Ross, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Στα στοιχεία εντοπίζονται επίσης βασιλείς, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Μεγάλης Βρετανίας ή και pop star όπως η Μαντόνα και ο Μπόνο. Επίσης σκιαγραφούνται οι στρατηγικές φοροαποφυγής που ακολουθούν πολυεθνικές όπως η Apple, η Nike και άλλες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα τα έγγραφα ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες. Στην Ελλάδα οι έρευνες δημοσιεύονται αποκλειστικά από την 24 MEDIA και την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της διαρροής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ PARADISE PAPERS ΕΔΩ

Τα αρχεία που προέρχονται από την δικηγορική εταιρεία Appleby και τις θυγατρικές της σε γνωστά υπεράκτια κέντρα μυστικότητας ανέρχονται σε σχεδόν 7 εκατομμύρια και σε αυτά περιλαμβάνονται μηνύματα email, συμβάσεις δανειοδότησης, τραπεζικές δηλώσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν τουλάχιστον 25.000 offshore εταιρείες οι οποίες συνδέονται ή συνδέονταν με ανθρώπους από 180 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στα στοιχεία της Appleby εντοπίζονται λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς του σκιώδους συστήματος των offshore. Από τον πάροχο υπεράκτιων υπηρεσιών Asiaciti Trust προέρχονται 500.000 έγγραφα. Σχεδόν 6,5 εκατομμύρια έγγραφα προέρχονται από 19 δικαιοδοσίες μυστικότητας – από τις Νήσους Μάρσαλ, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και την Λαμπουάν έως τα Κέιμαν, τις Νήσους Κουκ, την Μάλτα και τον Λίβανο.

PARADISE 2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Τα έγγραφα της Appleby καλύπτουν διάστημα περίπου 70 ετών, από το 1950 έως το 2016. Τα κράτη με τα οποία συνδέονται οι πελάτες της Appleby περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βερμούδες, τις Νήσους Κέιμαν, το Χόνκγ Κόνγκ, την Κίνα, τον Καναδά, τη Νήσο του Μαν.

paradise 1

Σχετικές ειδήσεις