ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στα ανατολικά της χώρας

Συρία: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στα ανατολικά της χώρας

Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών οι οποίοι έπληξαν δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και κοινότητες γύρω από αυτούς στην ανατολική Συρία. Τους βομβαρδισμούς αυτούς πιστεύεται ότι έκαναν κυρίως ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνολικά 50 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς οι οποίοι έπληξαν δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και χωριά όπου κατέφυγαν οι άμαχοι που έφυγαν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες στην Μπουκάμαλ, το τελευταίο αστικό κέντρο που ελέγχει στη Συρία η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η ΜΚΟ είχε κάνει λόγο το Σάββατο για 26 θανάτους αμάχων. Όμως ο απολογισμός έγινε βαρύτερος την Κυριακή, καθώς 13 τραυματίες υπέκυψαν, ενώ άλλοι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς χθες εναντίον δύο περασμάτων που χρησιμοποιούν πολλοί για να διασχίσουν τον Ευφράτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν αφού οι τζιχαντιστές ξαναπήραν την Μπουκάμαλ το Σάββατο, έπειτα από σκληρές μάχες και επιθέσεις με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος, που είχαν ανακοινώσει ότι ανέκτησαν αυτό το αστικό κέντρο την Πέμπτη.

Το 2014, με μια κεραυνοβόλα προέλαση, οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει σχεδόν τη μισή Συρία και περίπου το ένα τρίτο της επικράτειας του γειτονικού Ιράκ. Τρία χρόνια αργότερα, το ΙΚ έχει χάσει πλέον σχεδόν όλα τα εδάφη που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του.

Σχετικές ειδήσεις