ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ένοπλη επίθεση στην πόλη Ματσεράτα - Πολλοί τραυματίες - Ακροδεξιός ο τρομοκράτης (Pics+Vid)

Ιταλία: Ένοπλη επίθεση στην πόλη Ματσεράτα - Πολλοί τραυματίες - Ακροδεξιός ο τρομοκράτης (Pics+Vid)

Ένας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις αφρικανούς μετανάστες και σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο άνδρας αυτός συνελήφθη.

download 1

Πρόκειται για τον εικοσιοκτάχρονο ακροδεξιό Ιταλό Λούκα Τράνι, ο οποίος κατονομάστηκε από τις ιταλικές αρχές ως ο τρομοκράτης που σήμερα το μεσημέρι (3/2) πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες από το αυτοκίνητό του, στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος με τη νεοφασιστική «Λέγκα του Βορρά», ενώ στο αυτοκίνητο του βρέθηκε ένα περίστροφο τύπου Glock. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

fascist Luca Traini



Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής.

Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία.

d979948d37725c7e90a26350ace33d8f U431301008320562adC U43430702594674ttD 1224x916Corriere Web Sezioni

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, όπως είχαν αναφέρει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, είχε νωρίτερα κάνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

«Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.



Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με την δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας νιγηριανός μετανάστης.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών σήμερα λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή. Δεν είναι γνωστό αν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις