Αυτή η Γερμανίδα είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση της Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Αυτή η Γερμανίδα είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση της Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Το όνομα της υπουργού Αμύνης της Γερμανίας, συζητείται -σύμφωνα με την κυριακάτικη Welt am Sonntag- ως διαδόχου του νυν Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν λήξει η θητεία του το 2020.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Συμμαχίας.

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές του ΝΑΤΟ, η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, «η γερμανίδα ΥΠΑΜ χαίρει μεγάλης εκτίμησης, δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένη αίσθηση στρατηγικής, μεγάλη γνώση του αντικειμένου, οι ομόλογοί της Υπουργοί την ακούν προσεκτικά όταν μιλάει και η ίδια ενδιαφέρεται πολύ ακόμα και για τις μικρότερες χώρες της Συμμαχίας».

Κορυφαίος διπλωμάτης μιας σημαντικής χώρας - μέλους δήλωσε: «Με την κα φον ντερ Λάιεν η Γερμανία ενίσχυσε σημαντικά τη δράση του ΝΑΤΟ. Κι αυτό οφείλεται και στην ίδια την Υπ. Άμυνας, που θα ήταν μια καλή επιλογή για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα».

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από κύκλους της Συμμαχίας, η Τουρκία έχει ενδοιασμούς για μια επιλογή της φον ντερ Λάιεν στο αξίωμα της Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αν και δεν θεωρούνται ανυπέρβλητοι. Όπως λέγεται: «Η Τουρκία περιμένει ξεκάθαρα συγκεκριμένα πράγματα από την φον ντερ Λάιεν, τα οποία θα έπρεπε να υλοποιηθούν».

Ας σημειωθεί ότι η φον ντερ Λάιεν εσωπολιτικά υποστηρίζεται από τα κόμματα CDU, CSU και FDP.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων