ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλύφθηκε τάφος Βίκινγκ πολεμιστή

Ανακαλύφθηκε τάφος Βίκινγκ πολεμιστή

Ένας ιδιαίτερος τάφος ανακαλύφθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ο τάφος αυτός ανήκει σε Βίκινγκ πολεμιστή, καθώς βρέθηκε θαμμένος σε μια βάρκα μήκους πέντε μέτρων μαζί με το ξίφος, το τσεκούρι του και άλλα χάλκινα αντικείμενα. Πρόκειται για τον πρώτο τάφο τέτοιου είδους που ανακαλύπτεται ανέπαφος και χρονολογείται γύρω στο 1.000 μ.Χ.

Από το τέλος του 8ου αιώνα και για περίπου διακόσια χρόνια, μέχρι την εποχή της βασιλείας του «Alfred the Great», Δανοί και Νορβηγοί πειρατές λεηλατούσαν τις Βρετανικές ακτές. Προς το τέλος αυτής της περιόδου, μετακινήθηκαν προς το εσωτερικό της χώρας, προσπαθώντας να την κατακτήσουν και το 1016 μ.Χ. ο Κανούτ, έγινε ο πρώτος Δανός βασιλιάς όλης της Αγγλίας.
Περίπου σε εκείνη την εποχή, χρονολογείται ο συγκεκριμένος τάφος, ο οποίος δείχνει πόσο πλούσιοι είχαν γίνει οι Βίκινγκς. Αν και πολλοί ήταν -τότε- που είχαν αρχίσει να ασπάζονται το χριστιανισμό, από τα αντικείμενα που βρέθηκαν, ο συγκεκριμένος ευγενής φαίνεται πως ήταν προσηλωμένος στην παλιά θρησκεία των Νορβηγών, αλλά και πως είχε ταφεί μετά από μάχη, καθώς είχε ταφεί με την ασπίδα πάνω στο σώμα του.