ΚΟΣΜΟΣ

Ο… αδίστακτος κ. Ερντογάν: Οι τηλεφωνικές υποκλοπές που καίνε το «σουλτάνο»

Ο… αδίστακτος κ. Ερντογάν: Οι τηλεφωνικές υποκλοπές που καίνε το «σουλτάνο»

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel επιβεβαιώνει πως στην Τουρκία επικρατεί μόνο ένας νόμος και αυτός είναι ο νόμος... Ερντογάν, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες.

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να διαμηνύει ότι δεν μπορεί να παρακάμψει την τουρκική Δικαιοσύνη, πυρπολώντας την όποια συζήτηση για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο, όλοι γνωρίζουν τις τακτικές που ακολουθεί. Και φυσικά αυτές δεν τις γνωρίζουμε μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Ο «Σουλτάνος» είναι αδίστακτος και κινεί τα νήματα σε ό,τι και αν συμβαίνει εντός και εκτός Τουρκίας που τον αφορούν, ακόμα και αν πρόκειται για μία φαινομενικά… αθώα διαδήλωση πολιτών εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Για την ακρίβεια, δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού βγάζει στη φόρα ντοκουμέντα, προϊόν τηλεφωνικών υποκλοπών, που… καίνε τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, ο Ερντογάν συνομιλούσε με το φίλο και έμπιστό του, Metin Külünk, μέλος του κόμματός του (σ.σ. AKP), παρεμβαίνοντας στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο κατά της έγκρισης ενός ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζονται ως «γενοκτονία» οι μαζικές εκτελέσεις Αρμενίων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το περιοδικό, κάνει μάλιστα και αναφορά στην «Osmanen Germania BC», μιας εθνικιστικής ένωσης που διατηρεί στενούς δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση, ενώ αποκαλύπτει το αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Ερντογάν και του Külünk την 1η Ιουνίου του 2016.

Μια ημέρα δηλαδή πριν από τη συζήτηση και ψηφοφορία για το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων στη γερμανική Βουλή.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel, το τηλέφωνο του Külünk είχε «παγιδευτεί» από την τοπική αστυνομία της Έσσης, του ομόσπονδου κρατιδίου της κεντρικής Γερμανίας.

«Γεια σου», ακούγεται να λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών τού δίνει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο Külünk, απαντά: «Καλέ μου πρόεδρε, με όλο το σεβασμό, πώς είστε;».

Ακολούθως, ο Ερντογάν ενημερώνεται για τη διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος ο Külünk εναντίον του ψηφίσματος για την γενοκτονία των Αρμενίων.

«Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε», λέει ο Külünk, προσθέτοντας: «Αναμένω τις εντολές σας».

Ο Ερντογάν απαντά πως θα τα ξαναπούν και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της γερμανικής Βουλής προκάλεσε την οργή του «Σουλτάνου», αλλά και ρήγμα στις σχέσεις με το Βερολίνο, ενώ η Άγκυρα ανακάλεσε μέχρι και τον πρεσβευτή της στην Γερμανία, καθώς οι Τούρκοι αρνούνται πεισματικά να παραδεχθούν πως είχαν ενορχηστρώσει σχέδιο σφαγής των Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Külünk

Οι Γερμανοί δεν σταματούν πάντως εκεί αφού σκιαγραφούν το προφίλ του Külünk, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με οργάνωση που κατηγορείται για όπλα ναρκωτικά, μαστροπεία και εκβιασμούς!

Συγκεκριμένα, ο έμπιστος συνομιλητής του Ερντογάν, που τα έχει… καλά και με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, διατηρεί στενή επαφή με επικεφαλής της οργάνωσης Osmanen Germania BC, ενώ φέρεται να πρόσφερε χρήματα για την αγορά όπλων, αλλά και να οργάνωσε διαδηλώσεις.

Ο Külünk, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για σκευωρία, οργανωμένη (φυσικά) από τον… Φετουλάχ Γκιουλέν! Τον άνθρωπο που το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί για το… πραξικόπημα εναντίον του, καθώς και για ό,τι άλλο κακό προκύψει! Αλίμονο…

«Καμία από τις δραστηριότητες ή τις επισκέψεις που έκανα στον προσωπικό μου χρόνο ή και εκ μέρους του AKP δεν ήταν παράνομες. Τουναντίον, η διαφάνεια ήταν πάντα προτεραιότητα», απαντά ο Külünk.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως από χθες (26/3) βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στουτγκάρδη η δίκη οκτώ μελών της συμμορίας Osmanen Germania, η οποία στη Γερμανία είναι καταχωρημένη ως λέσχη για μποξ. Τα μέλη της βαραίνουν κατηγορίες για σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως απόπειρα δολοφονίας, εκβιασμοί, μαστροπεία, αλλά και διακίνηση τόσο, όπλων, όσο και ναρκωτικών…

Σχετικές ειδήσεις