ΚΟΣΜΟΣ

«Αργοσβήνει» ο Σκριπάλ και η κόρη του – Ελάχιστες οι ελπίδες να ζήσουν

«Αργοσβήνει» ο Σκριπάλ και η κόρη του – Ελάχιστες οι ελπίδες να ζήσουν

Ακόμα και αν ζήσουν θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους

Δραματικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου και της κόρης του.

H ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του Γιούλια έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η Βικτόρια Σκριπάλ είπε ότι η πρόγνωση και για τους δύο «δεν είναι καθόλου καλή» έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου.

«Από το 99% ίσως έχω 1% ελπίδες.΄Ο,τι και αν ήταν, τούς έχει αφήσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. (Αν ζήσουν) θα είναι ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους», ανέφερε στο BBC..

Η ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ αποκάλυψε ακόμη ότι η μητέρα του πρώην κατασκόπου δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τη γιαγιά μας ώστε να μην ακούσει ή πληροφορηθεί κάτι».

Την ίδια ώρα μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος, με το ΝΑΤΟ να αποσύρει διαπιστεύσεις επτά μελών της ρωσικής αποστολής και αρνείται άλλες τρεις, ως αντίδραση για την υπόθεση Σκριπάλ.

Μετά τη Βρετανία, χώρες όλου του κόσμου προχώρησαν σε αντίμετρα εις βάρος της Ρωσίας, την οποία το Λονδίνο κατηγορεί για την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις