ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Γιατί ο Σκριπάλ και η κόρη του είχαν κλείσει το GPS από τα κινητά τους;

Αποκάλυψη: Γιατί ο Σκριπάλ και η κόρη του είχαν κλείσει το GPS από τα κινητά τους;

Ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν απενεργοποιήσει από τα κινητά τους τηλέφωνα τη σύνδεση με το GPS την ημέρα που τους εντόπισαν αναίσθητους σε παγκάκι στο Σάλσμπερι σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times.

«Τέτοιες ενέργειες μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στον 66χρονο Σκριπάλ και στην 33χρονη κόρη του Γιούλια να έχουν μια μυστική συνάντηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η επίσημη εκπρόσωπος της Scotland Yard δεν θέλησε να σχολιάσει πάντως τη λεπτομέρεια αυτή στην εφημερίδα, λέγοντας μόνο ότι «εμείς δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε σχολιασμούς που αφορούν τις έρευνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στις 4 Μαρτίου, στις 09:15 τοπική ώρα οι Σκριπάλ επισκέφθηκαν το νεκροταφείο, στο οποίο έχουν ταφεί η σύζυγός και ο γιος του Σεργκέι. Εν συνεχεία στις 13:30, έβαλαν το αυτοκίνητο τους σε παρκινγκ στο Σάλσμπερι, πήγαν στην μπυραρία και μετά πήγαν στο εστιατόριο.

Σύμφωνα με τους The Times τις πληροφορίες αυτές όσον αφορά τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων τις έδωσαν στις αρχές οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: The Times

Σχετικές ειδήσεις