ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του

Ραγδαίες εξελίξεις: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, στο σπίτι του στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια

«Στην πόρτα του σπιτιού του Σκριπάλ εντοπίστηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε για την δηλητηρίασή του», αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Σε αυτό το στάδιο των ερευνών μας, πιστεύουμε ότι οι Σκριπάλ ήρθαν σε πρώτη επαφή με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα στην μπροστινή πόρτα της κατοικίας τους», δήλωσε ο Ντιν Χέιντον ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. «Συνεπώς εστιάσουμε τις έρευνες μας εντός και γύρω της κατοικίας τους».

«Η Αστυνομία θα εντείνει τις έρευνες στη γειτονιά της κατοικίας», τόνισε σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής παραμένει χαμηλός.

Για την υπόθεση Σκριπάλ εργάζονται περίπου 250 ερευνητές αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάζουν περισσότερες από 5.000 ώρες βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος και περισσότερα από 1.350 ευρήματα που έχουν συλλέξει.

Τέλος, περίπου 500 μάρτυρες έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν ληφθεί εκατοντάδες καταθέσεις.

Πηγή: Independent, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις