ΚΟΣΜΟΣ

Η τουρκική ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες - Έρχεται η σειρά της Ελλάδας;

Η τουρκική ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες - Έρχεται η σειρά της Ελλάδας;

Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) απήγαγε 80 Τούρκους πολίτες, υπόπτους για διασυνδέσεις με την επονομαζόμενη FETO (γκιουλενιστές τρομοκράτες), από 18 διαφορετικές χώρες, προχώρησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» στη δράση της MIT.

Αν και ο Μποσντάγ δεν κατονόμασε τις χώρες από τις οποίες έχουν απαχθεί οι «στόχοι», σύμφωνα με την Hurriyet, υπάρχουν πληροφορίες ότι επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με χώρες όπως το Σουδάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν.

Η κυνική ομολογία του Μποζντάγ έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά το δημοσίευμα του Newsbomb.gr για τον τρόμο των ελληνικών Αρχών για ενδεχόμενη «εισβολή» της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου το αργότερο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς λήγει το ανώτατο όριο της διοικητικής τους κράτησης.

Οι 8 αξιωματικοί έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και, όπως τονίζουν οι νομικοί τους παραστάτες, δεν μπορούν να κρατηθούν πέραν του 18μήνου.

Το σενάριο τρόμου

Το σενάριο τρόμου, λοιπόν, που η Αθήνα δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται είναι το ενδεχόμενο απαγωγής ή ακόμα και δολοφονίας των 8 Τούρκων αξιωματικών, μόλις αυτοί αφεθούν ελεύθεροι.

Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι ελληνικές Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό και χρησιμοποιούν κάθε νόμιμο μέσο για να παρατείνουν την κράτηση των «8», φοβούμενες το ενδεχόμενο να πέσουν κι αυτοί «θύματα» Τούρκων πρακτόρων.

Κάτι, που μόνο απίθανο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αν κρίνει κανείς από τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας των Τούρκων το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ελληνικό στρατό: Αυτό είναι το έγγραφο - αποκάλυψη της Τουρκίας

Ραγδαίες εξελίξεις: 7.000 Έλληνες στρατιώτες μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο

Σχετικές ειδήσεις