ΚΟΣΜΟΣ

Ποια Συρία; Ο Πούτιν «συνδέθηκε» με το Διαστημικό Σταθμό! (video)

Ποια Συρία; Ο Πούτιν «συνδέθηκε» με το Διαστημικό Σταθμό! (video)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προσομοιωτή ενός διαστημοπλοίου, έδειξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην στο περίπτερο «Διάστημα» που βρίσκεται στο χώρο τη Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων της Μόσχας.

Στη συνέχεια μάλιστα, ακολουθούμενος από το δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν εισήλθε στο χώρο του προσομοιωτή όπου πραγματοποίησαν «σύνδεση» με το διεθνή διαστημικό σταθμό.

Οι αρμόδιοι της έκθεσης ξενάγησαν επίσης τον «Τσάρο» στο χώρο στον οποίο εκτίθεται ο πύραυλος Vosstok-1, με τον οποίο πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στο διάστημα ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεναγήθηκε στο χώρο του περίπτερου «Διάστημα» στο οποίο παρουσιάζεται το ρωσικό πρόγραμμα για τη Σελήνη, αλλά και ο αυτόματος διαστημικός σταθμός Almaz, ενώ επισκέφθηκε και το εκπαιδευτικό κέντρο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός από τις γνώσεις που μπορούν να αποκομίσουν για το διάστημα, έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν τις δικές τους διαστημικές συσκευές.

Στο περίπτερο «Διάστημα» λειτουργεί ο διαδραστικός διαστημικός χώρος με την ονομασία «διαστημικός πολιτισμός», στον οποίο παρουσιάζεται η μελλοντική προοπτική του Διαστήματος.

Ο διαδραστικός χώρος της έκθεσης προβλέπει παραμονή μεγαλύτερη διάρκειας για τους επισκέπτες, καθώς σ΄ αυτόν υπάρχουν διάφοροι χώροι δημιουργικής ξεκούρασης, ενώ λειτουργεί και κινηματογράφος 5D.

Ο κινηματογράφος λειτουργεί εντός μιας μεγάλης σφαίρας στην επιφάνεια της οποίας προβάλλεται η επιφάνεια της Γης. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι θεατές κάθονται σαν να βρίσκονται μέσα στην Γη. Το τμήμα μάλιστα αυτό της έκθεσης που έχει την ονομασία «Υδρόγειος» μπορεί να μετατραπεί στον πλανήτη Άρη ή στον πλανήτη Αφροδίτη

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 2015, στο περίπτερο «Διάστημα» άρχισε να λειτουργεί το κέντρο με την ονομασία «Διαστημική και αεροπορία» που θεωρείται ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό - μουσειακό κέντρο στο είδος του, όχι μόνο στην Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις